8/18/2004

President America

Het is 2004 en na de verkiezingen tussen John Kerry en President Bush is een grote burgeroorlog ontstaan tussen de Republiekeinen en de Democraten. Alhoewel in eerste instantie president Bush tot winnaar van de presidents verkiezingen is uitgeroepen, waren er wat betreft eerlijkheid van deze verkiezingen al direct grote twijfels onder de Democraten. Terwijl President Bush zijn inauguratie in volle gang was, werd er op verschillende televisie zenders bericht over een verschrikkelijke ontwikkeling. In de staat Florida was op grote schaal fraude gepleegd en de uitkomst van de presidentiele verkiezingen in deze staat, 58% Bush, 35% Kerry, moest als geheel onwettig verklaard worden. Vlak na de inauguratie ceremonie van Bush werd het duidelijk dat zijn achterban al rekening had gehouden met deze moeilijkheden en dat er al verschillende reddingsplannen klaarlagen. Bush zelf zorgde er voor dat Kerry achter de tralies belandde. Hij zou op onwettige manier aan campagne gelden zijn gekomen en werd beschuldigd van grootschalige belastingsfraude. Het volk kon zijn ogen en oren niet geloven en rond een uur of 8 begon onrust het straatbeeld te domineren. Waar Bush en zijn achterban echter niet op hadden gerekend is dat het nog veel verder uit de hand zou lopen. In het begin waren er alleen kleine rellen in Florida, maar deze breidde zich al snel uit. Binnen 5 uur was de gehele oostkust een ravage en na 10 uur lag heel Amerika in puin. Het is ondertussen 18 uur later en er hebben zich duidelijk twee rivaliserende partijen gevormd; de Democraten en de Republikeinen. De nu alweer voormalig president Bush heeft het hazenpad gekozen en het is duidelijk dat de nieuwe president van Amerika zal opstaan uit de winnende partij. Ook jij hebt je aangesloten bij een van deze partijen en de vraag is of jij misschien over de kracht en tactiek bezit om de nieuwe president van Amerika te worden, oftewel President America!Posted by Hello

4 comments:

Maarten said...

Hehe, de VS als anarchistisch broeinest. Daar kan je toch alleen maar van dromen? ;)

Arjan said...

De grote geesten der Aarde houden zich niet bezig met futiliteiten als het presidentschap. Zij heersen en blijven heersen, ongezien door het gepeupel van het land.

Overigens, als zich echt grootschalige anarchie voordoet, is het niet voldoende de winnende partij te zijn (of je moet aan grote politieke zuiveringsacties beginnen). Zonder algemeen aanvaarde rechtstaat ontbreekt het de macht de middelen die macht uit te oefenen. Zie hiervoor de pogingen van de VS elders in de wereld democratie te doen ontstaan.

Arjan said...

Maar wat ik eigenlijk wilde zeggen, en door al dat vermoeiende geleer helemaal vergat: wat een bijzonder aardige foto. Irene, schiet mij een kogel door het hart en ik ben voor eeuwig de uwe.

daniel said...

jow, ZE HOUDT NIET VAN JONASSEN!!